Френският посланик у нас: Сидеров е бил пиян по време на скандала 09.01 | 09:33

След среща с атакиста дипломатът не искал да го вижда повече

От Христина Рафаилова

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е бил пиян по време на скандала във Варна. Това предположи френският посланик у нас Ксавиер Лапер дьо Кабан в ефира на БНТ. По време на конфликта националистът удари полицай и прояви агресия към служител на френската дипломатическа мисия у нас. 

Определението "пиян" спрямо Сидеров е присъствало в първоначалния вариант на позицията, която впоследствие посолството разпространи, след това обаче то отпаднало от текста. 

Според посланика атакистът наистина е употребил алкохол, но не можел да го докаже. Той не изключи шефът на политическата партия да е обидил колежката му с нецензурни думи, но тя не говорела добре български и не е разбрала дали това е така. 

Също така Сидеров ѝ казал, че има право да провери документите ѝ. "Това не може да е вярно. Той прави закона, не е полицай", добави Кабан. 

Той коментира, че е нормално хората да си изпуснат нервите, но след това било редно да се извинят. До момента обаче Сидеров не е предприел подобни действия, стана ясно от думите му. 

"Не съм човекът, който трябва да иска наказания. Просто като човек мисля, че поведението му не беше коректно", каза посланикът. 

Кабан каза, че е срещал шефа на "Атака" преди около 20 години във в. "Демокрация", чийто главен редактор беше именно Сидеров. "Не мога да си спомня точно защо, но помня, че след като излязох, си помислих, че този човек не искам да го виждам никога повече", заяви дипломатът. 

Водещи

Най-четени