И Борисов се зае със случая „КАРАТ С“ 26.10 | 15:52

Премиерът иска информация за сгрешените сметки на общината

От Филипа Тодева

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е обсъдила случая "КАРАТ С" с премиера Бойко Борисов.

"Лично премиерът Бойко Борисов се обади тази сутрин и поиска информация по случая с "КАРАТ С". Информирала съм го за всичко, което сме направили, а именно, че грешката беше установена след проверка по моя заповед", заяви градоначалникът, предаде БТА.

Скандалът "гръмна" в Столична община, след като Фандъкова върна доклада на заместник-кметовете Дончо Барбалов и Любомир Христов за прекратяването на договора с автобусния превозвач "КАРАТ С".

Стана ясно, че в Центъра за градска мобилност са изчислили, че общината дължи неустойки в размер на над 3 млн.лв., а проверка установява, че реалната сума е 600 хил.лв.

По думите на Любомир Христов до 15 ноември трябва да приключи проверката по случая. Той смята, че на този етап няма аргументи, които да показват умишлена грешка.

"Проблемът, според мен, е, че до голяма степен сме се доверили на хората, които са ни дали информация. След приключилата проверка всички хора, отговорни за тази грешка, ще си понесат последствията", заяви зам.-кметът Христов, който също може да си тръгне от Столична община, ако се окаже, че има участие в сгрешените сметки.

Водещи

Най-четени