И Интерпол публикува снимка на атентатора от Бургас 02.08 | 13:16

България е поискала Интерпол да публикува снимката на атентатора от летище „Сарафово“

От Кремена Бедерева

България е поискала Интерпол да публикува снимката на атентатора от летище "Сарафово". На 18 юли взрив избухна в автобус с израелски туристи. Загинаха 7, един, от които шофьорът и 6-ма израелци, над 30 бяха ранени.

На интернет страницата на Интерпол има съобщение, в което се казва, че България е поискала от всички страни-членки на Интерпол да разпространи публично снимката на заподозрения терорист, отговорен за атентата у нас. Съобщението е на международната полицейска организация, с централа в Лион.

Лицето на терориста бе възстановено с помощта на модерни технологии. МВР разпространи снимката у нас вчера (1 август). Възпроизвеждането на образа бе направено въз основа на записите от охранителните камери на летището и на свидетелски показания, както и чрез възстановената от съдебните медици глава на атентатора.

По искане на българската полиция, Интерпол вече издирва в 190-те си страни-членки атентатора, на четири официални езика - английски, арабски, френски и испански.

В съобщението на Интерпол се цитира и министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е уверил, че полицията в България продължава да работи неуморно.

"Решението на България да поиска от всички страни-членки на Интерпол да публикуват изображението на заподозрения за терористичния атентат, показва, че страната продължава да прави всичко по силите си, за да идентифицира човека зад това кърваво нападение", заяви генералният секретар на Интерпол Роналд Нобъл. Той уверява, че подкрепата за намирането на терориста ще продължи.

Водещи

Най-четени