Изключиха Димитър Стоянов от "Атака" 21.11 | 10:18

Разногласия в "Атака" за лидерския пост

От Филипа Тодева

Евродепутатът Димитър Стоянов бе изключен от партия "Атака" заради опит за преврат в партията. Лидерът на партията Волен Сидеров заяви, цитиран от БНР, че връзката между евродепутата и премиера Бойко Борисов е очевидна, оттам и идеята за преврат - "опит да бъде обсебена и манипулирана партията".

Сидеров очаква от Димитър Стоянов да напусне поста си на евродепутат. В отговор Стоянов заяви, че не приема решението да бъде изключен и съобщи, че ще присъства на конгреса на "Атака". Там той на свой ред ще иска оставка от лидера. 

Димитър Стоянов беше изгонен от "Атака", след като поиска оставката на Сидеров заради изборните резултати в ефира на няколко национални телевизии.

Самият премиер увери, че не е участвал в разговори за унищожаването на "Атака" и обвини Сидеров, че иска да се изкара обект на конспирация. Той припомни, че близо две години и половина винаги е благодарил навсякъде, където е бил, за подкрепата, която са му оказвали.

"Няма телевизия, няма интервю във вестник, където аз да не съм ви благодарил лично. Как ще ви благодаря за това, че ме подкрепяте, и в същото време ще ви унищожавам. Не е вярно. Не се подвеждайте", каза още Борисов.  

По-късно пред bTV премиерът заяви още, че в ""Атака" могат да си гледат работата и да си мерят приказките". Борисов каза, че изпитва приятелски чувства към Волен Сидеров, но отбеляза, че му идва в повече Сидеров да го обвинява за семейните си проблеми.

Водещи

Най-четени