Използвали СРС за ареста на шефа на ДАИ 15.08 | 22:00

2 месеца телефонът на Божков е бил подслушван

От Гергана Златкова

От 2 месеца телефонът на Валентин Божков е бил подслушван.

Срещу шефа на автомобилната администрация са били използвани СРС, разрешени по досъдебно производство, научи "24 часа".  Арестът му в вторник е станал след и заради информация за проведен от него телефонен разговор. 

Разследването срещу Валентин Божков е за корупционни практики и престъпление по служба, съобщиха вчера от Софийската градска прокуратура.

На него и на още 5-има служители на агенцията са повдигнати обвинения, пише още в съобщението, без да се уточнява по кой текст от Наказателния кодекс. Шефът на ДАИ бил задържан в кабинета си в сряда към 16,30 ч, а по-късно е освободен с мярка за неотклонение подписка.

По същото време на територията на София, Благоевград и Велико Търново са задържани подчинените на Божков, сред които и неговата секретарка, както и дъщеря на инспектор от Благоевград, научи "24 часа".

"Иззети са парични суми в левове и евро", казаха от прокуратурата. Вчера сутринта Валентин Божков е позвънил на зам.-министъра, който отговаря за транспорта - Антон Гинев, и е поискал среща.

Казал му, че си е подал оставката  в деловодството на министерството.

Най-четени