Изхвърча следователката, изнесла информация за атентата в Сарафово 07.01 | 12:19

Станелия Караджова вече не е в екипа, разследващ случая

От Диана Цветкова

Следователката, която миналата седмица обяви, че е разкрита самоличността на единия съучастник на атентатора от Сарафово, се прости с работата си по случая.

Станелия Караджова е отстранена от екипа, който разследва терористичния акт, на 3 януари – ден след като оповести, че единият от помагачите на атентатора е ясен.

Решението за премахването ѝ от екипа е взето от шефа на Окръжната прокуратура в Бургас Калина Чапкънова, която е и наблюдаващ прокурор по делото за атентата.

Причината е, че Караджова е разгласила следствена тайна – действие, което не е съгласуването с наблюдаващия обвинител, съобщават от бургаската прокуратура. До момента думите ѝ не са отхвърлени или потвърдени официално.

Миналата Седмица Караджова обяви, че помагача на атентатора вече е обявен за издирване. Той не е българин.

Изказването ѝ дойде след месеци на липса на напредък по атентата от 18 юли, при който загинаха петима израелски граждани и българина Мустафа Кьосов

Въпреки че веднага след терористичния акт полицията започна да издирва адресите, на които са отсядали атентатора и предполагаемите му съучастници, следите така и не отведоха униформените до помагачите.

От месеци насам разследването изглежда в задънена улица, независимо, че чуждите служби оказват съдействие на българските разследващи.

В началото на ноември Интерпол отчете, че няма никакъв напредък в разнищването на атентата на летището в Сарафово въпреки общите усилия.

Тогава от полицейската организация заявиха, че е необяснимо как, след като има снимка и видеозапис на терориста липсва информация за самоличността му.

Водещи

Най-четени