Илияна Йотова: Очаквам разум и редовно правителство 09.04 | 17:00

Вицепрезидентът добави, че се надява на прозрачни преговори за кабинет, а не на задкулисни договорки

От iNews

В страстната седмица политиците трябва да направят своята равносметка, която да доведе до редовно правителство. Това заяви в Мъглиж вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя добави, че се надява на прозрачни преговори за кабинет, а не на задкулисни договорки.

Илияна Йотова заяви, че при тази политическа нестабилност партиите трябва да са научили своите уроци и сега да проявят точно разум. 

"Трябва разум, защото България трябва да се справи първо с националния бюджет, чакат го общините, много е трудно да се работи.  На второ място трябва да се овладеят цените и инфлациите, това няма как да стане ако хората не виждат стабилност", заяви Йотова.

Тя предупреди, че ако пак се тръгне през груби договорки и задкулисни сметки на дребно ще бъдат застрашени и местните избори.

"Едно е сигурно нито кабинет, нито стабилно правителство може да има с писма, молби, придумване, увещания. Трябва да има политическа отговорност и политически принципи, а не задкулисни договорки, тогава ние избирателите ще повярваме и ще има стабилно правителство", коментира вицепрезидентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова взе участие в тържествата посветени на Дения на Мъглиж, който се отбелязва по традиция на Цветница, съобщава БНР

Водещи

Най-четени