Искаме пълен ремонт на бул. "Братя Бъкстон", казаха протестиращи 15.05 | 09:25

Сега ситуацията е като в Сахара - много прах и пясък, обясняват хората

От Ивайло Ачев

Защо булевард "Братя Бъкстон" беше отворен за движение без да бъде ремонтиран? Този въпрос зададоха протестиращи хора, които блокираха движението по важната пътна артерия в столицата. Хората излязоха да защитят гражданските си права въпреки проливния дъжд, който залива София.

До протестът се стигна заради липсата на воля от общината да се вземе решение за здравето на хората. Прахът, който ежедневно се вдига от минаващите автомобили, камиони и автобуси, е нетърпим, казва Вихрен Михайлов, един от организаторите на протеста пред ТВ7. Улицата трябва да се асфалтира, а не да се оставя в сегашния ѝ вид, който повече прилича на междуселски път, добави друг от протестиращите и сравни ситуацията с положението в пустинята Сахара – много, много прах и пясък.

В отговор на протеста кметът на район "Витоша" Стойко Дуков потвърди, че е получил подписка-протест за състоянието на булеварда. Той каза, че тя е препратена към заместник-кмета на София по транспортните въпроси Любомир Христов. Дуков каза, че очаква още днес да се вземе решение булевардът да бъде затворен, тъй като здравето на хората е по-важно.

"Булевардът ще бъде реконструиран. Паветата ще бъдат заменени с асфалт. Ще има ново осветление, велоалеи и ще се посадят нови дръвчета. Ремонтът трябва да приключи до ноември тази година", завърши Дуков.  

Водещи

Най-четени