Искат 12 години затвор за Брендо за пране на пари 14.02 | 15:12

Българинът е съден и в Италия в процес за трафик на кокаин

От Диана Цветкова

Прокуратурата поиска присъда от 12 години затвор за Евелин Банев – Брендо, подсъдим за организиране на престъпна група за наркотрафик и пране на пари.

Пледоариите на обвинението продължиха близо 3 часа, като прокурорът по делото Мариана Станкова изтъкна, че са събрани достатъчно доказателства за контакти на Брендо със свързани с наркотрафик хора. При задържането на бандата е установено голямо количество кокаин, посочи обвинението.

Прокуратурата поиска ефективни присъди и налагане на максимални глоби и за останалите подсъдими. За Десислава Дишлиева и Симо Карайчев обвинението настоя за 6,5 години затвор, а за Моника Добринова – 3 години.

Докато прокурорът пледираше, Евелин Банев на няколко пъти демонстративно задрямваше на подсъдимата скамейка. В един момент съдията не издържа и му направи забележка с думите "Подсъдимият, вие да не заспахте? Чувате ли изобщо нещо?".

В момента в Софийския градски съд текат пледоариите на защитата. Съдът ще обяви присъдата срещу групата на Брендо утре (15 февруари), пише агенция "Фокус".

Евелин Банев – Брендо се изправя пред съда у нас, след като през лятото бе екстрадиран в Италия по друго дело – за трафик на кокаин.

През май 2012 г. той бе задържан в Созопол при международната полицейска операция "Кокаинови крале". Сега италианските власти са задължени да го връщат в България за съдебните заседания по процеса в София.

Водещи

Най-четени