Искат домашен арест за Гълъбин Боевски 19.12 | 13:40

Бразилският адвокат на спортиста ще внесе в съда молба за промяна на мярката му

От Кремена Бедерева

Очаква се днес - 19 декември, бразилският адвокат на Гълъбин Боевски да внесе в съда молба за промяна на мярката му в домашен арест, предаде ТВ 7. Но е малко вероятно промяната на мярката да се случи до Коледа.

Петицията е дълга 68 страници, които са били написани до петък - 16 декември, от бразилската страна и през уикенда са били съгласувани с българския адвокат на Боевски.

Олимпийският шампион продължава да лежи в затвора край бразилския град Итаи.

Според съпругата му Красимира, която през уикенда беше на посещение там, Боевски е в добро психическо състояние. Той е обвинен в трафик на наркотици и може да бъде осъден на 5 до 15 години затвор.

Първото заседание по делото се очаква да бъде в края на януари догодина.

iNews припомня, че олимпийският ни шампион по щанги Гълъбин Боевски лежи в бразилски затвор. Той беше задържан с кокаин в куфарите си. Боевски твърди, че е невинен и няма представа как дрогата е попаднала в багажа му.

Първоначално той беше отведен в центъра за временно задържане "Пиниейрос 3" в западната част на мегаполиса, а седмица след това беше преместен в специалния затвор за чужденци "Итаи", който се намира на около 300 километра от едноименната столица на щата Сао Пауло.

В килията Боевски спи на земята. При него има още четирима европейски граждани и 6 латиноамерикански. Не е имал проблеми с никого.

Според нашите медии по време на разпитите Боевски е обяснил, че куфарите са му се скъсали и се е наложило да си купи нови, които се оказали пълни с наркотик. "Това е обикновеното обяснение на почти всички задържани", коментира тази информация Станимир Флоров, директор на ГДБОП.

Водещи

Най-четени