КАТ се стресна и се зае да спасява пешеходците 14.11 | 20:11

Униформените ще следят спазването на правилата за движение както от пешеходците, така и от шофьорите

От Теодора Кокаланова

Във връзка със зачестилите през последно време пътни инциденти с пешеходци от днес "Пътна полиция" започва 7-дневна акция "Пешеходна пътека". Униформените ще следят спазването на правилата за движение както от пешеходците, така и от шофьорите, съобщават от МВР.

КАТ-София ще отбележи и Световния ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортни произшествия. Предвижда се на 20 ноември да се демонстрират действия по спасяване на тежко пострадали от катастрофи. В сценария е предвидено и участие на хеликоптер от специализирания въздушен транспорт.

16 ноември е определен за Световен ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортни произшествия. Целта на тази инициатива е хората по целия свят да се замислят за тежките загуби, които човечеството понася ежедневно в следствие на войната по пътищата. Всяка седмица в страната при пътно-транспортни произшествия загиват повече от 12 души.

По-голямата част от произшествията на пътя са предотвратими и предсказуеми, ако се предприемат съвместни действия за постигане на ново поведение за безопасно участие в движението, съветват от "Пътна полиция".

 

 

 

 

Най-четени