КАТ ще глобява само по снимка 03.12 | 07:09

Фотосите ще доказват, че сме карали неправилно без наличието на радар

От Христина Рафаилова

Занапред КАТ ще ни глобява само по снимка. С нови промени в  Закона за движение по пътищата се предвижда санкциите на сгафилите шофьори да се налага, без електронният фиш да се подписва от длъжностно лице, информира в. "Труд"

Фотосът ще бъде уличаващ не само в случаите на засичане с радар за превишена скорост. Тя ще важи и при нерегламентирано изпреварване, минаване на червено движение в BUS лента или в аварийно платно на магистрала. 

С предвидените изменения отпада и нуждата от присъствието или отсъствието на контролен орган и на нарушител на мястото на заснетото нарушение. В момента в съда електронните фишове падат, тъй като Съдиите не приемат, че изразът "в отсъствието на контролен орган и на нарушител" е вметнат, защото след него няма запетая.

Текстът ще ограничава и регистрацията на коли у нас от граждани на Румъния. С подобни далавери са занимавали и французи и италианци. След приемането на промените всеки, които иска да прехвърли собствеността си на лице без адресна регистрация в България, ще е длъжен да отписва возилото от регистъра и да връща номерата му в КАТ. Ако не го направи, ще бъде глобен с 300 лева.

Водещи

Най-четени