КПКОНПИ: Няма незаконни сделки при „Апартаментгейт“ 24.06 | 13:30

Сигналът срещу Лозан Панов е предаден на Инспектората към ВСС

От iNews.bg

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ не е установила нарушения при проверките на апартаментите на властта, заради които бяха подадени поредица от оставки. На 19 юни са взети 7 решения по подадените сигнали, става ясно от сайта на КПКОНПИ, предаде БГНЕС.

От комисията съобщават още, че се прекратяват производствата и не се установява конфликт на интереси във връзка с имоти на бившия зам.-министър на младежта и спорта Ваня Колева, бившия зам.- министър на енергетиката Красимир Първанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, бившия министър на правосъдието Цецка Цачева, депутатът от ПГ на ГЕРБ Вежди Рашидов и бившия зам.-председател на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов. Комисията не установява конфликт на интереси и по отношение на председателя на ВКС Лозан Панов, производството се прекратява, а сигналът срещу него се препраща към ръководителя на Инспектората към ВСС.

Представители на управляващите бяха разследвани от комисията във връзка с имоти, купени на по-ниски цени от пазарните.

КПКОНПИ е прекратила проверките по сигналите и срещу депутатите Валери Симеонов, Елена Йончева, Валери Жаблянов и Крум Зарков. Те са по различни казуси, този със Симеонов се отнася за сделка в периода, когато той е бил председател на общински съвет в Бургас. Сигналът срещу Жаблянов е за грешна информация при подадена декларация във връзка с имот и средствата свързани с него. При Крум Зарков сигналът е за имотни сделки. 

Водещи

Най-четени