Касирането на изборите би сринало избирателната активност 22.05 | 12:33

Политолози не изключват възможността в ГЕРБ да възникнат големи противоречия

От Елена Кирилова

Избирателната активност може да "падне” до критични нива, ако има касиране на изборите. Това заяви директорът на Института за политически и правни изследвания проф. Георги Карасимеонов, цитиран от БТА.

По думите му силовият елит е отблъснал хората, а доверието към парламента е на своя минимум, което означава, че ще трябват много усилия за спечелването му.

Според Карасимеонов има реална възможност в ГЕРБ да възникнат противоречия, а поведението на Бойко Борисов в нетипична за него ситуация би било особено интересно за всички.

Новите избори биха имали непредвидими резултати, смята директорът на Института за социални дейности и структури "Иван Хаджийски”, проф. Петър - Емил Митев.

По думите му резултатите от изборите са показали "край на партийното единовластие на ГЕРБ, стабилизация на левицата, политическа катастрофа на десницата, създаването на физически резерв от

партии, които са на прага на влизането си в парламента".

Политологът е категоричен, че България вече никога няма да има министър, размахващ СРС от трибуната на парламента, нито ще има министър-председател, незнаещ нито един европейски език.

Доц. Огнян Минчев, директор на Института за международни и регионални изследвания, смята, че на този етап няма как да знаем дали това управление ще е кратковременно.

Според него несигурността се корени във факта, че участниците играят "вабанк”.

Водещи