Като Омуртаг, Борисов отсече - ще остане построеното от мен 24.10 | 16:00

България е пример за това как се изпълняват инфраструктурни обекти, смята еврокомисар

От Ралица Стоянова

"Това, което строим и всеки ден показваме на хората, ще остане и за българските граждани, и за всички европейци, които пътуват оттук". Това заяви премиерът Бойко Борисов при инспекцията на строителството на пътната връзка на АМ "Хемус" със Софийски околовръстен път – пътен възел Яна, информира агенция "Фокус".

Когато дойде нашето правителство на власт, всички европейски програми и фондове бяха спрени. Днес България е за пример за другите европейски страни, изтъкна премиерът.

"Догодина асфалтираме напролет и някъде май месец ще предадем на българските граждани. Всичко друго са празни приказки. Думите отлитат, построеното остава", отсече Борисов.

"България може да бъде използвана за пример за това как се изпълняват инфраструктурни обекти, как се строят магистрали и се въвеждат в експлоатация", каза от своя страна европейският комисар за регионална политика Йоханес Хаан, който също присъства на инспекцията.

Еврокомисарят заяви, че е впечатлен от това, което вижда не само на тази магистрала, но и от напредъка, който имаме по изграждането на всички магистрали, които е инспектирал и открил заедно с министър-председателя.

Относно еврофондовете той изтъкна, че България няма нито една спряна или замразена програма.

Решението дали един път да е скоростен или магистрала, се определя от анализа на трафика, обясни регионалният министър Лиляна Павлова след инспекцията.

Пътната връзка на магистрала "Хемус" със Софийски Околовръстен Път – пътен възел Яна се изгражда по ОП "Транспорт 2007-2013”, финансирана от Европейския съюз и е на стойност 32 243 349,45 лв. без ДДС. Обектът е част от трансевропейския транспортен коридор IV. Новото трасе с дължина 8,46 км ще свърже съществуващия участък от автомагистрала "Хемус" с околовръстния път на град София.

Водещи

Най-четени