Кирил Рашков обжалва присъдата си 22.03 | 09:19

Той бе осъден на 3 г. и 6 месеца лишаване от свобода

От Кремена Бедерева

Кирил Рашков или известният като цар Киро ще обжалва решението на Асеновградския районен съд, с което беше осъден на 3 години и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим за престъпления за това, че в с. Катуница се е заканил с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова.

Делото ще се гледа в Пловдивския окръжен съд, съобщава Агенция "Фокус".

Рашков бе осъден да заплати на пострадалите Веселин Христов и Иванка Петрова сумата от по 2000 лв. за всеки за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Също така, в друга зала, отново в Апелативния съд, внукът на цар Киро - Ангел Рашков ще обжалва мярката си за неотклонение "задържане под стража ", наложена му миналата седмица от Окръжния съд за това, че на 14 март 2012 г. в гр. Пловдив е дал подкуп на полицейски инспектор.

Внукът на Рашков е управлявал луксозен автомобил без документ за управление. На предишното заседание прокурорът по делото обясни, че шофьорската книжка на 20-годишния Ангел Рашков е отнета още преди две години, защото е издадена с фалшива диплома за основно образование от училище в Раднево, в което той никога не е учил.

В Апелативен съд ще обжалват мерките си за неотклонение и Георги Димитров и Мартин Митев. Те са обвинени в това, че на 13-14 март 2012 г. в Пловдив умишлено са умъртвили Белин В. За 10.30 часа в 2 зала на Апелативен съд е насрочена и мярката на 61-годишния турски гражданин Осман Д.

Той също обжалва "задържане под стража”, наложена му от Окръжен съд по обвинение за това, че на 12 март 2012 г. на пътя Пловдив- Хасково в близост до с. Поповица при управление на товарен автомобил е нарушил правилата за движение, с което по непредпазливост е причинил смъртта на четирима мъже, возещи се в каруца.

Най-четени