Клисарова пита ранобудните: Защо не питате за парите за образование 15.11 | 12:19

"Университетът не е място за провеждане на политика", отбеляза министърът

От Филипа Тодева

Просветният министър проф. Анелия Клисарова заяви, че изненадана защо "ранобудните студенти" не питат за бюджета за 2014 година, който касае висшите училища и начина на финансиране.

"Не ме питат също ще стимулираме ли науката и образованието, както и за връзката му с бизнеса", каза Анелия Клисарова, цитирана от БТА.

"Стратегията за висше образование е готова и ще бъде представена на 21 ноември, надявам се протестиращите студенти тогава да проявят интерес", посочи министърът.

Министър Клисарова заяви, че не бива да се позволява провал на кандидатстудентската кампания заради окупацията на Софийския университет, защото останалите кандидат-студенти не го заслужават.

Според нея ръководството на СУ трябва да вземе мерки, да се събере Академичният съвет и да не се допуска нулева година.

За пореден път тя призова окупаторите да изразяват своята гражданска позиция, но да не пречат на останалите си колеги и да продължат учебния процес.

"Изключително важно е, че университетът е място за образование, а не за провеждане на политика. Има достатъчно начини, методи, средства, с които протестиращите студенти да изразяват гражданската си позиция", изтъкна Клисарова.

Водещи

Най-четени