Кой ще спечели изборите - заложете в "Еврофутбол" 06.03 | 11:10

Според обявените коефициенти ГЕРБ ще бие БСП

От Ралица Стоянова

"Еврофутбол" пусна залози за предстоящите парламентарни избори.

Коефициентите за победа на ГЕРБ са 1,30, а за БСП - 1,80. Страстните политически наблюдатели и играчи могат да залагат пари за партия, която ще спечели изборите, каква ще е новата формация в парламента, кои ще са първите 3 формации и коя от тези формации ще излъчи правителство.

Има и обявени 19 имена на известни личности, които е възможно да станат министри в служебното правителство, пише в. "Труд".

Според обявените коефициенти ГЕРБ ще бие БСП на изборите. Срещу всеки заложен лев играчът ще получи 1,30 лв., ако вотът спечели партията на Бойко Борисов. Вероятността за победа на Сергей Станишев е по-малка според букмейкърската фирма и срещу левче може да се спечели 1,80 лв.

Коефициентът за Меглена Кунева и "Движение България на гражданите" е 15, за ДПС - 25, за "Синята коалиция" (която на изборите няма да съществува - б.а.) - 50, "Атака" е оценена с коефициент 100, а РЗС - със 150.

Според залозите най-вероятно в следващия парламент ще влязат пет или шест партии. Челната политическа тройка ще бъде ГЕРБ, БСП и "Движение България на гражданите". Коефициентът за това е 1,60.

Правителството ще бъде излъчено от 2 или повече формации, смятат букмейкърите. Коефициентът там е 1,75. Най-голяма е печалбата, ако заложите на "няма да се излъчи" кабинет - срещу 1 лв. залог ще вземете 20 лв.

За най-сигурен министър в служебното правителство е посочено името на главния секретар на президента Екатерина Захариева. Следват я Андрей Делчев, Румен Порожанов и Цветлин Йовчев.

Има и залози за нов папа. Според коефициентите това ще е чернокожият Питър Търксън.

Най-четени