Коли на Специализирания отряд с борба с тероризма влязоха в отцепения район (СНИМКИ) 14.03 | 10:18

Готови са да атакуват къщата, където се е барикадирал стрелецът

От Мая Александрова

Два джипа на Специализирания отряд с борба с тероризма (СОБТ) навлязоха в отцепения район на Лясковец, готови да атакуват къщата, в която се е барикадирал психично болен мъж, който по-рано днес откри стрелба, уби спецполицай и рани още трима.

Барикадиралият се вътре Петко Савов е бил на първия етаж, а на втория етаж е имало друго семейство. То е прехвърлено от полицаи на третия етаж на къщата, но към момента няма възможност да бъде изведено от там.

Отцепен е целият периметър около 500 м около къщата, включително и две училища.

Ранените полицаи са стабилизирани, казаха от търновската болница. Акцията е започнала точно в 06.00 часа сутринта по предварителен сигнал, че мъжът е заплашил с убийство деца и съседи.

Петко пускал постоянни жалби към кмета на Лясковец Ивелина Гецова. Той се жалвал ежеседмично от всичко, а последнта му била за ограда, която разделя училището от неговия имот и той е искал тя да бъде ремонтирана.

Кметицата каза, че мъжът има 1 ловна пушка, която е била законно притежавана преди време, но към момента на екшъна разрешителното му за ловец най-вероятно е било изтекло, предаде в."Стандарт".

Пред къщата освен полицаи има и психолози, които преговарят с Петков той да с предаде. Спряно е електричеството и газта.

Водещи

Най-четени