Коментар на бащата на детето, бито в Перник 14.11 | 19:15

Вълна от гневни коментари предизвика поредният шокиращ случай на насилие над дете в Перник, за който ви съобщихме тази сутрин. На видеото се вижда как момиче удря и унижава ученик със специални потребности, а грозната случка е наблюдавана безучастно от други деца

От iNews.bg

Вълна от гневни коментари предизвика поредният шокиращ случай на насилие над дете в Перник, за който ви съобщихме тази сутрин. На видеото се вижда как момиче удря и унижава ученик със специални потребности, а грозната случка е наблюдавана безучастно от други деца.

По случая върви производство. Детето е много стресирано и сподели пред екип на Bulgaria ON AIR, че се чувства унизено от случилото се. Неговият баща - Петър Анестиев, пък се чувства огорчен. Видеото е разпространено от лелята на битото момче, която се надява това да е последният подобен случай.

"Попитах го: Защо са ти тези синини? Отговори: Тате, ударих се в стълб. Бях на работа. Класната му ми се обади и ми каза, че има клип за мен и че е пребит от момиче. Идваше ми да се разплача. Призна си. Каза, че три момчета и три момичета са му налетели и започнали да го бият. Не е могъл да се защити по никакъв начин", разказа бащата на битото момче.

Момичето, което е упражнило насилието, е дъщеря на бивша директорка на училище в Перник.

"Още днес ще има бърза реакция, всички институции са сезирани. Няма как да проявим каквато и да е търпимост към това, което видяхме. Радващо е, че никой не проявява толерантност към такъв тип поведение, защото в тези клипове видяхме насилие над дете със специални образователни потребности - това е недопустимо", заяви пред Bulgaria ON AIR кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той се е срещнал пострадалото дете, с неговия баща и съучениците на момчето.

"В неговия клас той е много добре приет, средата е много добра. Децата бяха настръхнали. Ако няма адекватна реакция от институциите, такъв тип насилие може да предизвика ответна реакция, която никой от нас не желае", каза още Владимиров.

Водещи