Комисар Николов: Хората ще влязат в Хитрино, когато съм напълно сигурен 18.12 | 11:24

Очаква се днес от мястото да бъдат изведени още три от опасните цистерни

От iNews.bg

Премиерът в оставка Бойко Борисов, който в момента инспектира работата в Хитрино, миналата вечер даде надежда на евакуираните местни жители, че съвсем скоро ще могат да се приберат по домовете си. Срокът, в който трябва да приключи операцията по обезопасяване на мястото, е вторник. Потвърди го и главен комисар Николай Николов, но все пак си остави вратичка за евентуална отсрочка.

"Ще останем внимателни до края на операцията по изнасянето на цистерните от района на инцидента в Хитрино. Надявам се вторник да е денят Х, както казваме, за влизане на жителите в селото, но не се ангажирам, решението ще го взема, когато съм напълно сигурен. За един два дни не бива да притискаме екипите", каза гл. комисар Николов.

Операцията е специфична и много опасна. Затова трябва да се действа внимателно. Междувременно се оказа, че на мястото на инцидента днес успоредно с работата на пожарните екипи ще влязат и групи на ВиК и електроразпределителното дружество. Предстои всички останали инфраструктурни съоръжения да бъдат прегледани за готовност за пускане, обясни министърът на транспорта в оставка Ивайло Московски.

"Последна остава цистерната, за която вече може да се каже, че и течът е спрял, по нея предстоят още малко манипулации и се надяваме всичко да приключи успешно", каза още Московски.

Водещи

Най-четени