Конфискуваха над 20 килограма месо с неясен произход 10.02 | 13:00

Проверката е извършена с цел противодействие на кражбите на живи животни

От Мая Александрова

Общо 23 килограма месо и месни продукти с неизяснен произход са иззети при полицейска проверка във врачанското село Малорад, съобщиха от областната дирекция на МВР. Проверката е извършена в неделя с цел противодействие на кражбите на живи животни, незаконен превоз и търговия с тях и с храни от животински произход.

В полицейската операция е участвал и дежурен екип на Областната дирекция по безопасност на храните.

В хода на проверката от частен дом са иззети и близо 900 грама нарязан тютюн без акцизен бандерол и филтри за цигари, продавани от търговци от плевенското село Буковлък и от Червен бряг на кооперативния пазар.

Полицейски проверки и комплексни операции са проведени вчера в съседните на Малорад села Борован, Рогозен и в Бяла Слатина, както и в общините Мездра, Козлодуй, Роман и Оряхово.

Повече от 60 са установените нарушения и издадените за тях актове и протоколи. Разкрити са две престъпления в Роман и са започнати пет досъдебни производства в Козлодуй.

От днес шест екипа на жандармерията се включват в охраната на населени места с най-висока концентрация на кражби и други битови престъпления в област Враца. В екипите ще работят съвместно по трима жандармеристи и служители на дирекцията на вътрешните работи във Враца. Те ще дежурят денонощно в общините Козлодуй, Борован, Бяла Слатина и Роман заедно с полицейските екипи на местните районни управления, допълва БТА.

Водещи

Най-четени