Костадинов: България ще надживее всички еничари и мерзавци 11.01 | 11:30

По думите му, страната ни се превръща в "бойно поле, в което банда самозвани маргинални анти-българи си позволяват всекидневно да поругават националното достойнство на нашия народ, да ни превръщат в нация за присмех и подигравка"

От iNews.bg

"България от няколко години насам се намира в извънредна ситуация. В последните няколко месеца и години ставаме свидетели на изключително агресивна война срещу нас, българите – срещу нашата национална памет, нашата история, нашата култура, срещу нашето национално самосъзнание."

Това заяви лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов при откриването на новия парламентарен сезон.

По думите му, страната ни се превръща в "бойно поле, в което банда самозвани маргинални анти-българи си позволяват всекидневно да поругават националното достойнство на нашия народ, да ни превръщат в нация за присмех и подигравка".

Като акцентира върху поругаването на паметника на Граф Игнатиев в центъра на Варна, Костадинов посочи, че градът е останал в границите на България, а не е останал османско пристанище именно благодарение на усилията на руския дипломат.

Води се война с българската история, която се фалшифицира и се изпълва с лъжи, подчерта Костадин Костадинов.

"Разминахме се на косъм с това да бъде премахнат националния празник на България - 3 март, но атаката срещу български национални символи продължава. Управлението, което имаме в последните години, се отличава с една основна черта: брутален и последователен анти-българизъм, война срещу българския народ."

В тази зала има хора, които одобряват тази политика и които я провеждат, допълни той.

"В залата има народни представители, които одобряват това, което се извършва срещу българската национална памет, които ръкопляскат на тези деяния и ги поощряват."

Търпението на българите рано или късно се изчерпва и тежко му и горко на онзи, който застане срещу разярения български народ, каза още Костадин Костадинов.

"Когато свърши търпението, става наистина страшно. Много пъти се  е случвало в нашата история това почти безконечно, волско търпение на нашия народ да свърши. И тогава тези хора, които са го дразнели до последно, са плащали много тежка и висока цена. Войната срещу националното самосъзнание няма как да бъде спечелена от еничари. Те винаги губят."

Според лидера на "Възраждане" ситуацията в Европа и света се променя, а "историята е колело, което се върти".

"Ние няма да допуснем войната срещу нашата национална памет да продължава. Достойнството на българския народ ще бъде възстановено. България ще надживее всички мерзавци и всички еничари."

Водещи

Най-четени