Красимир Велчев щял да си отиде от ГЕРБ, за да отстъпи на нови лица 28.02 | 12:42

От партията са за новите лица, държат на приемственост

От Ивелина Георгиева

От парламентарната група на ГЕРБ може би аз трябва да си отида, защото трябват нови лица, заяви председателят й Красимир Велчев в Народното събрание.

От партията са за това да се вливат нови лица, но трябва да има приемственост.

"Ако се върнем в съвсем близкото минало, едва ли щеше да се въведе този начин на гласуване – да се накарат народните представители да идват на работа, да се замразят заплатите на народните представители”, заяви Велчев, цитиран от Агенция "Фокус".

Той посочи, че неговата оценка за парламентарната група на ГЕРБ е висока и това, че не всеки е добър оратор, не означава, че не е добър представител на хората, които са го изпратили в парламента.

Велчев обясни, че работата на повечето народни представители не се забелязва, защото основната работа се върши от комисиите.

Парламентарната група на ГЕРБ е първата, която показа, че може да се отнася отговорно към поетите ангажименти към своите избиратели, смята Велчев.

Той изрази несъгласие с упрека, че някои от депутатите само са натискали бутоните за гласуване.

"И преди да вляза в парламента, аз сам най-много съм осъждал партия, за която съм гласувал и месец след това се разпада, което означава подмяна на вота. Този път доказахме, че и в политиката може да има отбор, може да има единство", подчерта Красимир Велчев.

Според него няма държава, в която рейтингът на парламента да е висок.

Висок е рейтингът на звено или на агенция, министерство, което сформира екип и този екип работи заедно, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Хората като ни наблюдават, си казват – те само се карат”, каза още той.

Водещи

Най-четени