Кристалина Георгиева дава предложения за подобряване реакцията на ЕС при кризи 01.11 | 09:06

На публична лекция тя ще говори по темата „Нови стратегии за реакция при кризи в Европа: как увеличената честота и интензивност на бедствията променя реакцията на ЕС”

От Любомир Тасев

 

Европейският комисар за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева ще представи в София предложението си за подобряване реакцията на Евросъюза при кризи.

На публична лекция от 11:00 часа в зала „Сердика” на хотел „Шератон” тя ще говори по темата „Нови стратегии за реакция при кризи в Европа: как увеличената честота и интензивност на бедствията променя реакцията на ЕС”. Събитието е организирано от Представителството на ЕК в София със съдействието на Атлантическия клуб в България и е открито за граждани и журналисти. Не се предвиждат изявления за медиите.

Кристалина Георгиева ще разясни пред аудиторията визията си за по-добрата, по-бърза и по-ефективна европейска реакция при бедствия и за укрепването на капацитета на Европейския съюз в гражданската защита и в хуманитарната помощ на пресконференция от 13:00 часа в Информационния център на ЕС в София (ул. "Московска" 9).

Водещи

Най-четени