Куче от жестока порода нахапа лошо собственика си в Асеновград 07.09 | 11:00

След нападението кавказката овчарка е избягала, а пострадалият е приет в болница. Породата е сред малкото, които не подлежат на дресировка

От iNews.bg

Ужасяващо нападение на куче от породата кавказка овчарка над стопанина й се е случило вчера в Асеновград. Инцидентът  е станал вчера в местността Параколово. След нападението животното е избягало. Пострадалият пък е приет в болница.

За това разказа Стефка Иванова в местната Фейсбук група "За по-добър живот в Асеновград”. Тя предупреди, че кучето е голямо и опасно и хората в града трябва да внимават.

Постът й предизвика десетки коментари – както от загрижени родители, притеснени за безопасността на децата си, така и от природозащитници, готови да помогнат на кучето. Тъй като според част от потребителите, за да нападне, четириногото е било малтретирано.

"Това е една от малкото породи, които не подлежат на възпитание, и в един момент може да нападнат собственика. Може и да не е виновен човекът, много са своенравни. Познавам двама, които също са нападани от кучетата си кавказка, затова гледат като малки да им вземат страха, но по принцип са непредсказуеми”, обяснява друг асеновградчаин.

В крайна сметка стана ясно, че кучето е намерено и прибрано в приют.

Водещи

Най-четени