Ламбо разчувства Станишев. Разплака го на Конгреса на БСП 08.02 | 15:56

"Аз ли съм стар глупак или наивник", възмути се Стефан Данаилов на Калфин

От Кремена Бедерева

Конгресът на БСП, който се провежда днес в НДК, се оказа емоционален за лидера на партията Сергей Станишев. Известният български актьор Стефан Данаилов успя да го разчувства и разплаче със словото си.

"Би трябвало да бъда по-песимистичен и това, което се случи преди няколко седмици - да губя хора, които аз съм уважавал, хора, които съм обичал, в които съм имал доверие. По-голямата болка е втората, защото днес си тук, утре те няма. Животът е такъв. Но когато в съзнателния си живот ти си вярвал, имал си доверие в хора, които наистина си уважавал или вярвал, раздялата е много по-страшна и разочарованието и огорчението е много по-голямо", започва Ламбо.

"Тук има хора, които са били на нашите предизборни митинги преди две години, в моята кампания като кандидат за вицепрезидент аз говорих главно за Ивайло Калфин, за неговия професионализъм, за неговата деликатност и политическа привързаност към БСП. И си задавам въпроса: "Аз ли съм бил старият глупак или старият наивник", но така е в живота", каза проф. Стефан Данаилов.

"Аз започнах с доверието и няма да свърша с доверието. Знам, че за мен е важно да имам вашето доверие и вие да имате моето. Стигам до въпроса на Сергей - ще печелим ли избори? Абе, хора, в тия години на политически битки, разправии и прочее, винаги сме тичали в няколко писти. Хубаво, ще тичаме в лявото в две писти - ами, че ние къде сме напред, аз не знам те къде ще тичат", добави още Данаилов.

Той продължи: "Отново ми припомниха, че съм червен боклук, че съм един паразит, който крепи някакъв стол в парламента и граби българския народ, което никак не е радостно, но в същото време си представих какво щеше да бъде на фона на това отново да се вихри една власт, на която й сърбахме попарата 4 години".

Водещи

Най-четени