Лекари от "Александровска" преглеждат бежанците в с. Ковачевци 02.11 | 10:17

В центъра са настанени 150 деца и 40 бременни жени

От Елица Елефтерова

От тази сутрин лекари от "Александровската болница" започват да преглеждат бежанци в центъра в село Ковачевци. Всички специалисти са от "Александровската болница", а прегледите са част от инициативата "Направи добро", организирана съвместно от лечебното заведение и Организацията на евреите в България "Шалом".

В центъра в Ковачевци са настанени 150 деца и 40 бременни жени, допълват от болницата. В екипа от специалисти в болницата ще участват и акушер-гинеколог, както и специалист по уши, нос и гърло, съобщава в. "Стандарт”.

От лечебното заведение са осигурили линейки, оборудвани с необходимата апаратура. Нуждаещите се от болнично лечение, ще бъдат настанявани в "Александровската болница".

В помощ на медиците ще бъдат и 10 доброволци от еврейската организация, които се очаква да осигурят лекарства, храна, както и очила на децата, нуждаещи се от оптична корекция, посочват от лечебното заведение.

 

Преди седмица инициативата "Направи добро" се проведе с прегледи в бежанския център в кв. "Военна рампа" в столицата. Тогава 6-годишно момиченце бе прието в "Пирогов" с оплаквания от болки в корема и повръщане.

Малкото момиче бе прието в Детско коремно отделение към Клиниката по детска хирургия и остана за наблюдение. На 19 октомври екипите посетиха центъра във "Враждебна", където бяха прегледани 135 деца и 25 възрастни със сериозни заболявания.

Водещи

Най-четени