Лиляна Павлова: Толкова асфалтираме, че не ни стигат материалите 24.06 | 11:09

На 1 юли официално ще бъде открит Лот 2 на магистрала "Тракия"

От Деляна Петкова

Очаквани едно горещо лято с много строене. Тази прогноза направи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред БНР.

"Понякога не ни стига битумът, асфалтът и камъкът, който ползваме за асфалтирането, защото толкова много асфалтираме, че не ни стигат материалите", коментира още тя. Асфалтовите бази не смогват, но тази активност само може да ни радва.

Лиляна Павлова обясни още, че на 30 юни у нас на двудневно посещение пристига комисарят по регионалната политика Йоханес Хаан. Той ще бъде тук по повод дебати във връзка с Дунавската стратегия.

Комисарят ще направи инспекция на моста Видин - Калафат, а ден по-късно, на 1 юли, заедно с премиера Бойко Борисов, ще пререже лентата на Лот 2 на магистрала "Тракия" в участъка от Стара Загора до Нова Загора.

По време на посещението на комисар Хаан ще стане въпрос и за европейските фондове и финансирането на строителството на магистралите.

"България продължава да има нужда от сериозен финансов ресурс и през следващия програмен период да отделя пари за пътищата", коментира министър Павлова. За изграждането на магистралите в момента се използват т.нар. оборотни средства, които страната ни получава по оперативните програми, заедно с пари от държавния бюджет.

Водещи

Най-четени