Лукарски: Без исканите от РБ реформи, дори и Борисов да не е премиер, преговори няма 09.10 | 19:11

Лидерът на СДС е на мнение, че КТБ трябва да бъде спасена

От iNews.bg

Ако от ГЕРБ кажат, че Бойко Борисов няма да е премиер, но няма да бъдат подкрепени исканите от РБ реформи, дясното обединение няма да участва в преговори за съставяне на следващото правителство. Това заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски в ефира на bTV.

"Решенията на СДС съвпадат с мнението на другите колеги в Реформаторския блок”, потвърди отново единството в коалицията Лукарски.

Лукарски посочи секторите, в които трябва да се извършат най-важните промени от новото правителство - енергетиката, образованието, банковия сектор, изборния кодекс.

Що се отнася до казуса с КТБ, Лукарски коментира, че банката трябва да бъде спасена.

"Аз съм на мнение, че КТБ не трябва да се фалира, защото това ще повлече цялата банкова система”, заяви Божидар Лукарски, като посочи, че това е мнение на него и СДС, но въпросът не е обсъждан подробно в рамките на Реформаторския блок.

Лукарски призна, че въпросът за връщането на доверието в банковата система, макар и застъпен в документите на РБ, все още не е консенсусен в рамките на блока. Въпреки това той беше категоричен, че трябва да се направят конкретни стъпки в рамките на следващото НС.

Лукарски съобщи още, че никой не му е искал оставката, нито от структурите на СДС, нито от колегите му в Реформаторския блок.

Водещи

Най-четени