МВР няма да "прави нищо" на Георги Тонев Колев 12.11 | 19:47

С това име беше подписан компрометиращият Венета Марковска сигнал

От Андриян Георгиев

Вътрешният министър Цветан Цветанов се възмути в Перник, че журналистите му задават въпроси по казуса с назначената от парламента за конституционен съдия Венета Марковска. По думите на Цветанов той не е страна по казуса.

Все пак министърът посочи, че МВР продължава да търси подателя на сигнала срещу съдийката, но трудно ще го открие. Сигналът беше подаден в парламента, като беше подписан с името Георги Тонев Колев.

"Нищо няма да му правим, само ще го установим кой е. След като той е положил някакъв подпис, ще може и да се защити и да каже, че този сигнал е на база това, това и това”, обясни Цветанов пред bTV намеренията на МВР.

По думите на вътрешния министър по анонимни сигнали не се правят проверки, но тъй като случаят касае избора на конституционен съдия, затова от МВР правели каквото е възможно.

"Аз какво общо имам с Марковска? Нито я познавам. Виждал съм я на мероприятия в чисто професионален план. Аз нямам никакво отношение", беше отговорът на Цветанов на повечето въпроси по темата. "Има принципни неща, аз мога да ви попитам, че ако някой пусне анонимен сигнал, че вие сте направили тежко престъпление и опише една мрачна биография за вас – вие как ще се почувствате?”, запита вицепремиерът журналистите.

След това заяви, че от работата си във ВАС Венета Марковска вероятно се е сдобила с много врагове.

Цветанов си позволи да каже, че има медии, свързани с организираната престъпност и препоръча на журналистите да му задават въпроси по теми, които вълнуват обществото.

"Ами в момента някой може да напише такива небивалици за мен. Аз трябва ли да ги приема за верни. Ами трябва да ви кажа, че в някои медии, които се финансират от определени икономически структури, от определени представители на организираната престъпност... Това означава ли, че в момента аз трябва да се правя на обиден и да застана пред вас и да хленча като малко бебе”, коментира още Цветанов.

Попитан за кои медии става въпрос, Цветанов каза, че "има дела, които текат в момента и се знае, че са финансирани от тях”. Добави, че е готов да си "понесе кръста”, защото битката с организираната престъпност не било приятно занимание.

След това министърът каза, че няма как да бъде обичан от "Килърите”, "Октопода”, "Наглите” и Брендо, за когото никой нищо не пишел.

Водещи

Най-четени