МТИТС: Ако ви предстои полет, явете се 2 часа по-рано 19.07 | 08:38

27 полети допълнително са обслужени от летището във Варна до този момент

От Кремена Бедерева

27 полети допълнително са обслужени на летище Варна до този момент във връзка със създалата се ситуация на летището в Бургас и пренасочване на самолетите.

Това съобщиха от пресцентъра на летището, предаде Радио "Фокус”-Варна. Създадена е необходимата организация за нормалното обслужване на извънредния трафик. На летище Варна има допълнителни екипи, които обезпечават пренасочените полети.

От Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е създадена необходимата организация и е осигурен автобусен превоз за пътниците между Варна и Бургас. Мерките за сигурност на летище Варна са засилени.

Заради въведения код "червено” достъпът до летището е ограничен. Полицейски екипи регулират трафика още преди автомобилите да влязат в зоната на летище Варна. Трафикът в района е затруднен.

Полицейски екипи има разположени и на изхода на Варна в посока летището.

Поради завишените мерки за сигурност, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията съветва всички граждани, на които им предстои полет, да се явяват най-малко 2 часа по-рано на летището, се казва в съобщение на ведомството, разпространено до медиите.

Водещи

Най-четени