Магистрала „Струма“ се напука само 20 месеца след ремонта 01.04 | 16:23

Движението на платното от магистралата в посока София се извършва само в крайната лява лента

От iNews.bg

Трасето на автомагистрала "Струма" след Дупница се пропука само година и осем месеца след откриването й. Пукнатина, плъзнала през аварийната лента и двете пътни платна, е само на 800 метра след навлизането в ЛОТ-1 откъм Дупница, предаде БГНЕС.

Към момента движението на пътния участък в посока София се извършва само в крайна лява лента Проблемният участък е сигнализиран с предупредителни пътни знаци.  През пропукалия се участък ще мине трафикът, след като се свържат ЛОТ-1 и ЛОТ-2 Благоевград-Дупница. Вторият може да бъде пуснат и в края на октомври, прогнозира наскоро министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.

Участъкът на ЛОТ-1 от АМ "Струма" бе официално открит на 22 юли 2013 г. от тогавашния регионален министър Десислава Терзиева. Строителството на ЛОТ-а от Долна Диканя до Дупница стартира по време на управлението на ГЕРБ. 

По-рано днес регионалният министър Лиляна Павлова съобщи, че ще бъдат осигурени поетапно 100 млн. лв. в бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура" за основен ремонт на пътните участъци от автомагистралите "Тракия" и "Хемус", на които от днес (01.04) важи ограничаване на скоростта до 90 км/ч.

 

Водещи

Най-четени