Майката на Алекс: Все се надявах да е отвлечена, да поискат някакъв откуп, а са я убили 13.04 | 13:15

8-годишното момиче пое последния си път

От iNews.bg

"Все се надявах да е отвлечена, да поискат някакъв откуп, а са я убили", проплака майката на 8-годишната Александра - Евелина.

По време на поклонението Евелина стоеше до ковчега на дъщеря си. Няколко пъти се наложи да я изведат извън залата.

Поморийци, повечето от които млади хора, препълниха ритуалната зала на гробищния парк, където протече опелото, предаде в. "24 часа".

"Тя знаеше, че не я одобрявам, нямаше как да ми бъде приятелка, моят кръг е съставен от друг тип хора, но не знаех, че това толкова ще я озлоби, че да убие детето ми”, разказва Евелина пред Flagman.bg.

Момиченцето познавало и двете жени, обитаващи таванското помещение над апартамента им – майката на Атанаска – Светла, както и самата Атанаска. Предполага се, че Атанаска я е подмамила да се качи при нея, като я е дебнела поне три дни. От толкова време не била излизала.

Снощи майката на Алекс е разсъблякла детето си, докарано преди това облечено и гримирано. Тя самата е направила оглед на тялото, за да се убеди какво й е било причинено.
8-годишната Алекс бе положена в бял ковчег, а гробът й ще бъде на централната алея в гробищния парк.

В 08.30 часа катафалката пое от жилищния блок на сем.Тодорови. Медиите бяха остранени от близки на опечаленото семейство.

Утре Бургаският окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение на Атанаска Георгиева.
Сем.Тодорови са убедени, че майка й Светла и сестра й Северина са съучастнички – поне в прикриването на извършеното вече престъпление.

Евалина и Веселин Тодорови имат и по-голяма дъщеря - Катя, която е на 16 години. От първия си брак Весо Германеца има син Методи, който се грижи за жена му и двете дъщери, когато се налага бизнесменът да отсъства за дълго от дома.

Водещи

Най-четени