Майката на издирвания Илиян Тодоров: Той се бори отчаяно за истината 11.12 | 20:03

Осъденият за убийството пред "Соло" избягал, за да докаже, че е невинен

От Христина Рафаилова

Осъденият до живот за убийството пред "Соло" Илиян Тодоров избягал, за да докаже невинността си. Това стана ясно от думите на майка му, която говори откровенно пред БНТ. 

Според нея синът й се борил неистово, за да докаже истината. Причината да се крие била, че зад решетките той не можел да докаже, че не е убиец. 

Тя коментира и разпространеното в интернет обръщение на Илиян. В него обявеният за издирване твърди, че не е виновен за смъртта на двете момчета и че е бил заплашван да мълчи. Той твърди, че доживотната присъда е несправедлива и е политическа поръчка. Тя бил с цел да се оправдаят очакванията на обществото. 

Според майка му видеото е плод на страха на детето й. "Най-важното, което искам да му кажа, е, че го обичам и му вярвам", каза емоционално тя. 

Жената показа, че е разяждана от вина. Според нея синът й я обвинява, че не е направиал достатъчно, за да му помогне. Илиян продължавал да я кори. 

 Тодоров получи доживотна присъда за това,  че на 18 април 2009 г. е намушкал при скандал смъртоносно 21-годишния Кирил Въжаров, вратар на националния отбор по хокей на лед и на отбора на "Славия", и 24-годишния Васил Александров. Трето момче - Кирил Димитров, беше тежко ранено.  

Водещи

Най-четени