Маме, ще ти купя нова раница...ама друг път 17.09 | 20:30

Според анкетата на iNews 22% от родителите не са купили нищо ново за първолаците тази година

От Цанка Донкова

Първият учебен звънец удари за 755 674 деца в страната. Те прекрачиха училищния праг с много усмивки, трепет и надежди.

Но с какво ново децата се сдобиха за новата учебна 2013/2014 година? До къде стигнаха възможностите и желанието на хората? Това се опитахме да разберем чрез нашата анкета. А резултатите са повече от интересни.

Новата учебна година е започнала без нов предмет за децата на 22% от участниците в нашата анкета. 2118 души са отговорили на въпроса "Какво купихте на детето за първия учебен ден".

От тях други 17.2% са заложили на тетрадките, а 14.1% на дрехи и обувки. Според 11% от участниците в анкетата, детето им не стъпва в училище и затова не му трябва нищо. На нещо друго са заложили малко над 10% от участниците – 10,1%.

Процентът на хората, които са отделили средства за предмети, които се използват главно в училището – раница и учебници е под 10 на сто. Те съответно са 7.3% и 6.2%.

Родителите са заложили и на новите технологии за новата учебна година. На нов телефон се радват малчуганите на 5.8% от участниците в анкетата, а децата на други 5.6% ще търсят информация в онлайн пространството от нов лаптоп.

Независимо дали започват новата учебна година с нови предмети или не, едно е сигурно децата ще натрупат много нови знания.

Водещи

Най-четени