Манолова: Цачева е парламентарен папарак 07.06 | 08:45

Обиди и квалификации хвърчаха между двете по време на спор

От Елена Кирилова

Цецка Цачева и Мая Манолова влязоха в жесток спор в ефира на bTV, след като представителят на ГЕРБ представи снимков материал как депутат от 42-рото НС гласува със своя и с чужда карта.

По думите на Цачева гласуването с чужди карти отново е на дневен ред и се случва пред очите на Манолова.

От своя страна заместник-председателят на Народното събрание заяви, че подлага на съмнение сниманото, тъй като Цачева е прекарала деня на парламентарния балкон, а не в пленарната зала.

"Вие сте парламентарен папарак”, скочи Манолова.

В отговор Цачева заяви, че е обидена от твърденията на събеседника си и смята, че той не се държи адекватно спрямо поста, който заема.

"Сложна ви е тази роля”, обясни тя.

Тя разкри, че е взета биометрия на новите депутати, която се обработва и съвсем скоро ще станат готови новите карти за биометрично гласуване. Тя смята, че дори и с биометричните данни може да се извършват нарушения.

"За кои се мислите? ГЕРБ може да съществува само и единствено във властта”, попита Мая Манолова. Според нея партията загърбва хората, има деструктивно поведение и е готова да разтури парламента, за да влезе през задния вход във властта.

"Не ви отива да говорите като Бойко Борисов”, обяви Манолова.

По думите й ГЕРБ се регистрират за заседания, за да получат надницата си за съответния ден, а след това ходят по коридорите, за да пият кафе и да си говорят.

Цачева се позова на думите на Борисов, подчертавайки, че в така организирана работа в пленарната зала ГЕРБ няма как да работи и няма възможност да изложи своите идеи и виждания.

"Не започнаха добре нещата. Видяхте, че вчера в 9 ч. парламентът не успя да събере кворум. Ние влязохме като група, регистрирахме се, за да може те да гласуват”, обясни представителят на ГЕРБ.

По думите на Цачева, както други опозиционни групи са напускали пленарната зала, така и ГЕРБ ще го прави, за да е близо до хората и да работи.

От своя страна Мая Манолова отвърна, че е жалко, че Цачева преди е била председател на парламент, а сега се оказва в челото на бойкота срещу този парламент.

"Бъдете говорител на институцията, а не партийно острие”, категорична бе Цачева.

"Жалко е да си бил председател на парламент и да се окажеш в жалкото състояние да се окажеш в челото на бойкота на същия този парламент. Неуважение към институциите, създаване на хаос и безредици в държавата. Хората не гласуваха за безделници, а за да влезете в пленарната зала", отвърна Манолова.

Водещи

Най-четени