Марешки: Започваме много сериозен политически проект 02.08 | 11:46

Новият шеф на Локо Пловдив нямало да се присъединява към ГЕРБ

От Кремена Бедерева

Всичко, което съм искал да стана, съм станал. Имам си ясни принципи и точки, които трябва да следвам. Ние започваме много сериозен политически проект, който смятам, че за следващия сезон ще бъде хит, но не е самоцел за моето влизане някъде във властта.

Това каза новият управител на Локомотив Пловдив и собственик на верига аптеки Веселин Марешки по БНР относно информацията, че евентуално може да стане кмет на Пловдив или министър на здравеопазването. Марешки обясни, че няма да се присъединява към ГЕРБ, а има собствена формация.

"Аз имам собствена формация и моята цел е правенето на такива закони, които да подобрят лекарствоснабдяването, да доведат до това да има достатъчно лекарства в болницата, да не се налага унизителни кампании за събиране на пари и те пак да стигат само до определени хора. Като цяло правенето на закон, които да стимулират бизнеса сам да подпомага спортни клубове, здравни, културни и образователни учреждения", обясни Марешки.

В качеството си на управител на Локомотив Пловдив той представи и вижданията си за развитието на отбора - "Като цяло нямам намерение да се меся в играта. Моята цел е да осигуря финансирането на клуба, спокойствието на играчите и на ръководството и оттам нататък те да се занимават с това, което те могат – едните да играят, другите да управляват и да се получава продукт, който да радва феновете".

Марешки беше категоричен, че няма да играе задкулисно и подкрепя ясните правила и чистата игра.

Веселин Марешки бе кандидат за кмет на Варна на местните избори. Но той загуби от досегашния кмет Кирил Йорданов с 59,50% от гласовете на отишлите да пуснат своя вот. Марешки взе 40,50%.

Водещи

Най-четени