Марин Райков за първи път стъпи във ВСС 16.04 | 12:16

Служебният премиер поздрави магистратите в Деня на Конституцията

От Ивелина Георгиева

От начина, по който функционира съдебната система в България, зависи доверието на гражданите в нея и икономическото развитие на страната. С тези думи министър-председателят Марин Райков поздрави магистратите във Висшия съдебен съдет (ВСС) по случай празника им.

Той дойде на специална среща по повод Деня на Конституцията, за да се види лично с представителите на съдебната институция.

Без функционирането на съдебната система, ние не можем да имаме достатъчно перспективна визия за своето икономическо развитие, заяви Райков.

В поздравителната си реч той подчерта, че е първият министър-председател, който стъпва на територията на ВСС, като имаше предвид новата сградата на ул. "Екзарх Йосиф". Преди това бившите премиери Бойко Бориосв и Сергей Станишев са посещавали ВСС, но в старата сграда - на ул. "Съборна".

Премиерът поиска от магистратите на срещата да бъдат засегнати основно темите за повишаването на капацитета и комуникацията с неправителствения сектор.

Райков увери, че изпълнителната власт е отворена и готова за един пълноправен диалог със съдебната система и решаването на проблемите в сектора.

Водещи

Най-четени