Мая Манолова: Няма да допуснем да се върне Дянковщината и Цветановщината 29.10 | 09:15

"Корабът БСП” има доста пробойни и тече отвсякъде", смята червената депутатка

От iNews.bg

Депутатът от БСП и бивш зам.-председател на парламента Мая Манолова подкрепя протеста на съгражданите си от Кюстендил срещу избора на Александър Методиев- Бат Сали за депутат от 10 МИР. Това заяви самата тя пред bTV, но с уговорката, че проблемът не бил в методиката, отразена в Изборния кодекс.

"Няма методика, която да може да разпредели справедливо между 8 партии в 31 избирателни райони народните представители”, обясни Манолова. По думите й би следвало да се действа съобразно закона. Би могло да се отправи жалба за преразглеждане на резултатите от чужбина, другото решение е от морален характер - или Методиев да се оттегли, или от ДПС да направят това.

"Няма да допуснем да се върне Дянковщината и Цветановщината. Народът ни отреди място на опозиция и такива ще бъдем”, отсече Манолова по повод изборните резултати и драмите около съставянето на нов кабинет. "Трябва да се направи правителство, което да се заеме с решаването на проблемите на хората. Сега е моментът, в който всеки лидер трябва да се държи на нивото на своята отговорност”, допълни депутатът от левицата.

"Това, което със сигурност избирателят няма да позволи, е да има неясни договорки и подкрепа и бих посъветвала десните да се въздържат от подобни действия”, каза Манолова. "Ако ГЕРБ са се договорили за негласна подкрепа на ДПС, това ще се разбере и отговорността ще бъде тяхна”, добави тя.

По отношение на партията тя посочи, че "корабът БСП” има доста пробойни и тече отвсякъде. "Ще се борим да възстановим доверието в нас, като в автентичното ляво”, заяви Манолова и гарантира, че промени в ръководните органи на партията ще има.

Водещи

Най-четени