Мерджанов: Бъдещите партньори на Борисов му извиха ръцете 05.11 | 11:17

В декларацията на ГЕРБ и РБ липсват ключови приоритети, смята социалистът

От Христина Рафаилова

Ръцете на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов са били извити до крайност от неговите бъдещи партньори. Това ставало ясно от състава на проектокабинета, заяви пред БНР депутатът от БСП Атанас Мерджанов.

"Това е компромис, който ми прилича на опит за реставрация, неистов глад за управление на едни партии, които отдавна не са били във властта. Това ме смущава. Но нека да видим какъв ще е окончателният вариант на кабинета и първите му действия", коментира народният представител. 

Той остро разкритикува програмната декларация, договорена между реформаторите и лагера на Борисов. Според социалиста от нея отсъствали важни приоритети и проблеми, които трябва да намерят решение. 

"Толкова продължителен процес в едно приспивно темпо, за да приключи с един пазарлък", заяви Мерджанов. 

Народният представител каза, че за социалистите в документа има много спорни и неприемливи  моменти. Все пак Мерджанов призна, че в декларацията има доста полезни моменти, нужно за страната. 

"В това виждам смисъла за нашето опозиционно поведение, ние още в самото начало заявихме, че няма да бъдем просто креслива опозиция, а сериозно ще обсъждаме важните проблеми. Там, където е необходима нашата подкрепа, ние бихме я дали", каза червеният депутат. 

Той потвърди позицията на столетницата, че няма да подкрепи новото правителство в пленарната зала. 

Водещи

Най-четени