Мерджанов: Живеем в премиерска република 15.12 | 15:00

БСП се готви за избори

От iNews.bg

Ние живеем в премиерска република.Това заяви на брифинг в парламента Атанас Мерджанов, зам.-председател на ПГ на БСП.

Мерджанов беше помолен за коментар относно това, че вотът на недоверие няма да мине, според Борисов, заради успехи в здравеопазването. "Що се отнася за готвената инициатива на вот на недоверие, ПГ на БСП е от 38 народни представители. Активно водим дискусии по най-различни секторни политики-на първо място, бих поставил въпроса за социалната политика, политиката в сектор здравеопазване, отбрана, образование, вътрешната политика”, обясни той.

"Това е въпрос на допълнителни консултации с останалите политически сили и колеги-народни представители, които евентуално биха подкрепили вот на недоверие”, подчерта Атанас Мерджанов. Той е убеден, че министър-председателят Борисов е длъжен в правото си на функционалните си ангажименти да отрича, че, който и да е вот в сегашната политическа ситуация би бил успешен.

На въпрос вижда ли БСП предсрочни избори, Мерджанов отговори, че живеем в премиерска република.

"Всяко едно обществено отношение се пречупва през мнението на министър-председателя. Ако зависи от БСП политиката, която води това правителство много отдавна не отговаря и не кореспондира с очакванията и потребностите на българските граждани по отношение на икономиката, социалната политика. Ние сме алтернатива на политиката, която това правителство предлага”, добави зам.-председателят на ПГ на БСП.

Относно евентуални предсрочни избори, той коментира, че БСП се готви за всякакъв вид избори. Политиката, която застъпваме е правилната и полезната за страната и ще я отстояваме и за в бъдеще, заключи Мерджанов.

 

Водещи

Най-четени