Местан: Борисов и Дянков доведоха тютюнопроизводителите до това положение 07.01 | 09:19

Двмата отнели трапезата на най-бедните, смята лидерът на ДПС

От Христина Рафаилова

Експремиерът Бойко Борисов и бившият финансов министър Симеон Дянков са виновни за тежкото състояние на тютюнопроизводителите. 

Това заяви в ефира на bTV лидерът на ДПС Лютви Местан по повод обвиненията на шефа ГЕРБ, че именно Движението за права и свободи е създало изкуствено проблемите в сектора.

Местан мотивира твърдението си с това, че Дянков е обложил с 10% данък продукцията на производителите. Той уточни, че хората от сектора се започнали да изнемогват именно след 2009 г., когато  властта пое кабинетът "Борисов". До тогава според лидера на ДПС тютюнопроизводителите са нямали проблеми. 

Полемиката между Местан и шефа на ГЕРБ беше провокирана от протестите на бранша навръх Йорданов ден. Недоволството им беше провокирано от забавянето на изкупуването на някои видове тютюн. 

"Аз твърдя с езика на фактите, че управлението на Бойко Борисов отне от трапезата на най-бедните хора в България средно между 3500 и 4000 лева. Това е абсолютен факт. Всичко друго наистина са брътвежи и политическа наглост",  коментира лидерът на политическата сила. 

По негово мнение тоталната либерализация на Симеон Дянков и Бойко Борисов доведоха тютюнопроизводителите до това положение.

"Обвиненията на Борисов към ДПС за тютюнопроизводителите са бла бла, а на Цвета Караянчева са политическа наглост", добави той.

Водещи

Най-четени