Местан: Да не стигаме до формиране на правителство на националното спасение 27.06 | 15:17

Държавата ще стовари цялата си мощ срещу опитите за дестабилизация

От iNews.bg

Стискайки си ръцете за дата на предсрочните избори, партиите показали, че държавата ще се изправи с цялата си мощ срещу опитите да се дестабилизира банковата система. Това стана ясно от думите на лидера на ДПС Лютви Местан, след като парламентарно представените политически сили се разбраха вотът да бъде на 5 октомври.

Шефът на партията заяви, че партиите показали, че в критични моменти могат да постигат съгласие. Това било силен знак за хората да бъдат спокойни, че има държава, която няма да допусне да се засягат интересите. 

Коментарът на Местан идва след слуховете, че Първа инвестиционна банка е в лошо състояние, което предизвика опашки от уплашени клиенти, опитващи да си изтеглят парите от финансовата институция. 

Той добави, че слуховете, които се носят, са опит за организирано дестабилизиране на най-стабилната система у нас – банковата. 

Лидерът на ДПС призова да се съхрани волята за формиране на правителство на националното съгласие, за да не се стигне до формиране на кабинет на националното спасение.

Местан добави, че ако разбирателството се разшири, няма да се губи повече време за уточняване на датата за предсрочните избори. 

Водещи

Най-четени