Миков: Ще бламират комисията, която ще разследва намесата на Турция у нас 08.03 | 11:13

„Очевидно премиерът е против, очевидно Местан е против“, заяви социалистът

От iNews.bg

Лидерът на БСП Михаил Миков изрази съмнения относно безпристрастното функциониране на парламентарната комисия, която ще проверява обстоятелствата около намесата на Турция и Русия във вътрешните дела на България.

"Парламентът би трябвало да получи информация доколко тези, които са отговорни за това, което е влияние върху политическите партии в Българи отвън, до колко тези служби си вършат работата. Очевидно премиерът е против, очевидно Местан е против. Тази комисия ще бъде бламирана от мнозинството, което я е създало", категоричен бе той.

Социалистът коментира и ситуацията в собствената си партия, новите леви политически проекти и във властта, предаде BG on Air.

По отношение на партията на Георги Кадиев коментира, че "няма ново ляво, има леви принципи".

Според Миков политически раздор е на лице не само при БСП, но и сред партиите от опозицията: "Фрагментирането е процес, който засяга всички политически партии, включително и десницата. Несигурността на управляващото мнозинство идва от вътрешната фрагментация", посочи той. По думите му новите леви партии обслужват проектите на десницата и изразяват намерения за отслабване на лявото. Въпреки това той беше категоричен, че БСП удържа стабилни позициите си в парламента. "БСП увеличава влиянието си, за разлика от ГЕРБ и управляващите партии", увери Миков. Лидерът на левицата обаче призна, че партията му е допускала грешки в миналото: "Вземете плоския данък, който нанесе поразии по отношение на лявата идентификация. Сега бавно и трудно трябва да връщаме доверието на тези хора, да им покажем, че компромис с това няма да има". Няма да има и обединение на партиите в България по отношение на належащи въпроси, заяви Миков. Основната пречка това да се случи били различните интереси, които следват политическите сили у нас.

Водещи

Най-четени