Митничарите излизат на протест 23.07 | 07:54

В Централното управление на Агенция работят повече от 400 души

От Кремена Бедерева

Митничарите излизат на протест в София срещу преместването на централата на агенцията в Русе. Очаква се в протеста да се включат и служители от други администрации, на които им предстои подобна промяна.

В Централното управление на Агенция работят повече от 400 души. Те се опасяват, че преместването в Русе ще повлияе негативно и на семействата им. Освен това, служителите определиха избора на крайдунавския град като особено неудачен, тъй като след влизането ни в Европейския съюз, граничният митнически контрол по границата ни с Румъния отпадна. 

От 18.00 ч. пред централния вход на Министерство на финансите, служители на Централно митническо управление и Национална Федерация "Търговия, услуги, контролни органи и туризъм” към КТ "Подкрепа” ще проведат протестен митинг-шествие.

Протестът беше планиран за четвъртък, но беше отменен заради атентата в Бургас.

Според протестиращите административната реформа, която планира правителството, трябва да започне едва след като бъдат направени необходимите изчисления за това колко ще струва децентрализацията на държавата.

В писмо до премиера Бойко Борисов митничарите обясняват всички рискове, които носи преместването на администрацията от столицата в Русе.

Още във вторник финансовият министър Симеон Дянков заяви категорично, че "никой не е роден митничар, както никой не е роден чиновник, никой не е роден банкер, така че – работа много за тези, които искат да я вземат”.




Водещи

Най-четени