Мишо Шамара пред Еureporter като дисидент 11.03 | 19:39

Слави Бинев също с интервю, в което жестоко критикува правителството на Бойко Борисов и личността на бившия премиер

От Ивайло Коралски

Мишо Шамара и Слави Бинев се изказаха гневно срещу правителството на Бойко Борисов, водената политика и личността на бившия премиер в интервюта за Еureporter.

Мишо Шамара е представен от независимата онлайн медия като български дисидент, който е осъден заради рап парче, в чиито текст присъстват слова против бившето правителство на Бойко Борисов.

Михаил Михайлов говори за протестите в България, за самоубилите се заради лошите условия на живот в страната български граждани.

Шамара нарича Бойко Борисов "луд", а също, че е "човекът 20 процента" - можел да разреши всеки проблем на голяма корпорация срещу 20%.

Слави Бинев от друга страна твърди пред медията, че в България четирите стълба на демокрацията са тотално сринати - липсва свобода на словото и вота, има корупция в съдебната система, както и невъзможност за развиване на бизнес извън управляващата партия ГЕРБ и мрежи, съставени от хора с комунистическо минало.

Според Бинев хората протестират срещу цялата политическа система.

Срещу немотията и факта, че страната се управлява от банков картел и олигарси.

Родният евродепутат твърди още, че България е не просто най-бедната страна в ЕС, а и сред най-бедните държави в целия свят.

По думите на Бинев хората протестират за три основни неща - патриотизъм, закони и осигуряване на обикновените нужди за хората (ток, топлина, храна).

Бившият спортист твърди, че в България има два свята - единият е героичният свят на вожда Бойко Борисов и другия, този, в който живее обикновеният българин и в който свят, естествено, хората живеят на ръба на мизерията.

Пълните интервюта на английски език можете да гледате съответно тук и тук.

Водещи

Най-четени