Москва продава детския лагер „Камчия“ 11.02 | 17:25

Властите в руската столица са обявили търг за спортно-оздравителния комплекс, искат му поне 68 млн. евро

От iNews.bg

Руснаците продават детския лагер "Камчия". Властите в Москва, чиято собственост е спортно-оздравителния комплекс на българското Черноморие, е решила да се отърве от него. За целта общинският съвет в руската столица е обявила търг с наддаване. Стартовата цена за комплекса е малко над 6 млрд. рубли (около 68 млн. евро – бел.ред), съобщават от московския Департамент по конкурентна политика.

От там уточняват, че на търга са пуснати 100% от акциите на комплекса "Камчия". Бъдещият инвеститор пък ще получи уникален комплекс, който се простира на площ от 31 хектара и се състои от детски лагер, училище, творчески център, спортен и оздравителен комплекс. В обявлението се съобщава и че СОК "Камчия" работи целогодишно, реално представлява курортно градче и може да приема едновременно до 2000 гости. Комплексът използва и около 700 метра плажна ивица.

За да участват в наддаването, всички кандидати трябва да внесат такса за участие от 1.2 млн. рубли (близо 13 500 евро). Заявки за участие в конкурса се приемат до 12 април 2016 г., а самият търг ще се състои седмица по-късно – на 19 април.

Водещи

Най-четени