Мотоклубовете в Плевен организират за първи път инициатива под мотото "Да на ваксинацията“ 18.06 | 11:27

В нея се включват клубове на мотоциклетистите "Огнени сенки", "Пътни братя", "Кан Аспарух", "Камикадзе", с подкрепата на цялото мотодвижение

От iNews.bg

Мотоклубовете в Плевен организират за първи път инициатива под мотото "Да на ваксинацията".

В нея се включват клубове на мотоциклетистите "Огнени сенки", "Пътни братя", "Кан Аспарух", "Камикадзе", с подкрепата на цялото мотодвижение. Те са инициатори за мотофестивал, който ще се състои в неделя - 20 юни, за популяризиране на имунизацията.

Фестът ще започне с мотошествие от 14.00 ч. от "Практикер", по бул. "Русе", ул. "Дойран" и ще достигне централната жп гара в Плевен, след което по централната ул. "Данаил Попов" ще стигне до мобилния кабинет за имунизация, организиран от РЗИ на централния градски площад "Възраждане" около 15.00 ч.

С тази проява мотоклубовете канят съгражданите си да не отлагат имунизирането срещу коронавирус.

РЗИ организира за трета поредна седмица изнесен имунизационен кабинет на площад "Възраждане" тази събота и неделя. Всеки желаещ, след представяне на документ за самоличност, ще може да си постави първа игла от избрана от него ваксина - на разположение са четири препарата. Кабинетът ще работи от 10,00 ч. до 16,00 ч.

По повод открития Делта вариант, наричан още индийски щам на коронавируса в Плевен, директорът на РЗИ д-р Илиян Минчев уточни, че случаят е от април, а пациентът е оздравял като е преминал заболяването в лека форма и не е лекуван в болница.

Д-р Минчев коментира, че като стажант-лекар пациентът е изпълнил стриктно указанията на РЗИ за периода на карантината, а и при последващите му контакти не са открити инфектирани от заболяването.

В момента епидемиологичната обстановка в региона на Плевен е спокойна, с най-ниски стойности в страната, и е много подходяща за ваксиниране, каза д-р Минчев. Заболеваемостта е около 15 на 100 хиляди души население на 14-дневна база.

Водещи

Най-четени