НЗОК търси кой да изработва европейските здравни карти 17.01 | 20:20

Европейска здравноосигурителна карта осигурява право на медицинска помощ в целия Европейски съюз

От Георги Георгиев

Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) търси фирма за изработка и доставка на европейските здравноосигурителни карти за срок от една година. Това става ясно от обществена поръчка на касата, обявена в сайта на Държавен вестник.

Количеството на издадените европейски здравноосигурителни карти се определя от броя на подадените молби за срока на договора.

Посочената прогнозна стойност на поръчката е 330 хил. лева, като се иска гаранция за участие в размер на 3250 лева.

Кандидатите могат да подават документи за участие до 7 март 2011 г., като отварянето на офертите ще се състои на 8 март 2011 г.

Валидната Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) осигурява право на медицинска помощ във всички страни от Европейския съюз (ЕС), Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария на всички граждани на държави от ЕС (включително и България), които са здравноосигурени. Тя се издава в дистрибуционни центрове в цялата страна.

Добре е да притежавате ЕЗОК, ако планирате посещение на страна от еврообщността, редовно посещавате държава – членка в ЕС, търсите си работа в държава - членка от ЕС, работите временно или се обучавате в някоя държава от съюза, или пък желаете да посетите която и да е от тези страни временно, като целта на престоя ви не е лечение или от медицински характер.

Водещи

Най-четени